Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στο Καπνοπωλείο του Φερνάντο Πεσσόα, ο Κωνσταντίνος Καβάφης σχεδιάζει την οριστική μορφή του

Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα της Πόλυς Χατζημανωλάκη
Σκηνοθεσία: Μαίη Σεβαστοπούλου

Στο Cabaret Voltaire ανεβαίνει η μουσικοθεατρική παράσταση ΄΄Στο Καπνοπωλείο του Φερνάντο Πεσσόα, ο Κωνσταντίνος Καβάφης σχεδιάζει την οριστική μορφή του΄΄, από τις 22 Ιανουαρίου.
Ένας Πορτογάλος ναυτικός ο Φερνάντο, εγκατέλειψε το πλοίο του και άνοιξε ένα καπνοπωλείο στην Αραβική συνοικία της Αλεξάνδρειας. Από εκεί παρατηρεί τη ζωή αυτής της πόλης με τα χιλιάδες μυστικά. Εκεί τον επισκέπτεται ο Στρατής, ένας δημοσιογράφος που ερευνά τη ζωή του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ο Δημήτριος, ένας νέος 27 ετών, στο δωμάτιό του, στον ίδιο τόπο, αλλά πίσω στο χρόνο αναπολεί τις τελευταίες μέρες του ποιητή και ένα μυστικό μήνυμα που του έστειλε από την επιθανάτιο κλίνη.
Αναδύονται πολλαπλές όψεις του Καβάφη, πολλαπλές όψεις της Αλεξάνδρειας αλλά και αποκαλύπτεται ότι ο ναυτικός ίσως να είναι ο Φερνάντο Πεσσόα, ο σπουδαίος Πορτογάλος ποιητής που έζησε την ίδια περίπου εποχή και που διαιρούσε την ύπαρξή του στους πολλούς ετερώνυμους – πλευρές του εαυτού του - για να δημιουργήσει και να υπάρξει. Την παράσταση συνοδεύουν, απαγγελίες ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη και του Φερνάντο Πεσσόα.

Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο: Πόλυ Χατζημανωλάκη
Σκηνοθεσία: Μαίη Σεβαστοπούλου
Παραγωγή: Ομάδα «Θεώρηση»
Παίζουν: Ανδρέας Ζάκας, Δημήτρης Σαμαρτζής, Δημήτρης Μαγγίνας, Σωτηρία Κολόζου
Μουσική – Πιάνο: Σωτηρία Κολόζου

Cabaret Voltaire Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο, Τηλ: +302105227046

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου